الگوریتم EEAT چیست؟

الگوریتم EEAT چیست؟

در تاریخ ۱ آگوست ۲۰۱۸ گوگل  به‌روزرسانی اصلی خود برای الگوریتم ها را ارائه کرد که منجر به تغییراتی در رتبه بندی سایتها شد. طی این بروزرسانی الگوریتم E-A-T ایجاد شد و رتبه بندی به سمت محتواهایی با تخصص ، اعتبار ، و اعتماد بالاتر رفت.

در اواخر سال ۲۰۲۲  کلمه تجربه به این الگو اضافه شد تا مفهوم “تخصص” را به طور کامل نشان دهد لذا الگوریتم EEAT ساخته شد.

هر حرف در الگوریتم EEAT مخفف چهار کلمه ی اصلی Experience (تجربه)؛ Expertise( تخصص)، Authoritativeness(اعتبار) و Trustworthiness (اعتماد) است.گوگل از این موارد برای ارزیابی کیفیت محتوای ارائه شده آنلاین استفاده میکند.

در این متن به صورت خلاصه به بررسی و معرفی هر یک از این عبارات پرداخته شده است. درک این سیگنال ها جهت بهینه سازی موثر موتورهای جستجو بسیار مهم است.

 

اجزای الگوریتم E-E-A-T
اجزای الگوریتم EEAT

Experience (تجربه کنید)

آیا صاحب کسب و کار به اندازه ی کافی تجربه دارد ؟ آیا جوانب مختلف در حیطه ی شغلی خود را مدیریت کرده است ؟

در دنیای امروزی که تولید محتوا با هوش مصنوعی بسیار رایج شده نیاز به افراد با تجربه بسیار حائز اهمیت شده است. اغلب کاربران به دنبال کسب اطلاعات از افراد با تجربه هستند.

کاربران با مشاوره های تخصصی از شما و  همچنین استفاده از تجربیات افراد دیگر از خدمات و یا محصولات سایت شما به تصمیم گیری آنها نیز کمک خواهد کرد.

به عنوان مثال اگر شغل شما معامله گر بازار سرمایه است ارائه شواهد و عکسهایی از معاملات روزانه خود میتواند به درک کاربر از تجربه شما کمک کند.

تجربه در الگوریتم EEAT
تجربه در الگوریتم EEAT

و همچنین گنجاندن احساسات و نظریات مشتریها و طرفداران واقعی در صفحه، برای شما اعتبار ایجاد میکند. البته بسته به نوع کسب و کار نظرات تجربی متفاوت هستند.

به احتمال زیاد ارزیابان کیفیت گوگل این صفحه را قابل اعتماد می دانند.

Expertise ( تخصص)

اهمیت تخصص هم مثل تجربه به نوع محتوا وابسته است. به عنوان مثال دو وبسایت دستور پخت غذایی، یکی توسط یک آشپز بسیار ماهر با چندین مدرک بسیار معتبر و دیگری توسط آشپز یک رستوران در شهر نوشته شده است. هر دو مقاله نشاندهنده ی تخصص افراد هستند . مخاطب مقاله ی اول افرادی که در جستو جو سطح بالایی از اطلاعات غذایی هستند و یا افرادی که در مسیر رسیدن به مدارک علمی در این حوزه می باشند مفید واقع شود و مخاطب مقاله ی دوم احتمالا اشپز های خانگی باشند

لذا هر دو مقاله تخصص کافی را دارا میباشند.

دستور پخت
دستور پخت غذا

اما ااگر محتوای سایت شما ارتباط مستقیمی با بخشهای پزشکی، حقوقی، ایمنی ، دولتی و غیره که اثرات مهمی بر زندگی افراد میگذارد باشد، ارائه ی مدارک رسمی و قانونی به خوانندگان بسیار حائز اهمیت است.

به عنوان مثال شغل شما به عنوان یک زوج درمانگر حتما باید همراه با مجوز های رسمی باشد.

علاوه بر این برخی مشاغل که مدرک رسمی ای ندارند به عنوان مثال یک فروشنده لباس میتواند با ارائه ویدیوها و یا عکس هایی از محصولات و عملکرد ، خود را به عنوان یک شخص متخصص به افراد معرفی کند.

فروشنده لباس
تخصص در فروشندگی

Authoritativeness(اعتبار)

آیا متخصصان صنعت به شما اعتماد دارند؟ تا چه اندازه منبع معتبری برای کسب دانش هستید؟

اعتبار تا حد زیادی به تجربه ی افراد از تخصص شما بستگی دارد. یکی از راه های افزایش اعتبار وبسایت شما بک لینک( معرفی توسط وبسایتها یا برندهای دیگر) است.

بک لینک در سئو
اثر بک لینک در الگوریتم EEAT

ایجاد محتواهای قوی که تمام جنبه های موضوع کاری وبسایت را پوشش دهد نیز میتواند سایت شما را به عنوان یک منبع اصلی معرفی کند.

Trustworthiness (اعتماد)

این معیار نهایی E-E-A-T یکی از مواردی است که گوگل از آن به عنوان مهمترین آنها یاد کرده است. اگر گوگل سایت شما را قابل اعتماد نداند تلاش شما برای نشان دادن تخصص، مهارت، اعتبار بیهوده است.

دستورالعمل آنها بیان می کند:

“اعتماد مهمترین عضو خانواده E-E-A-T است، زیرا صفحات غیرقابل اعتماد صرف نظر از اینکه چقدر باتجربه، متخصص یا معتبر به نظر می رسند، E-E-A-T پایینی دارند.”

الگوریتم EEAT چیست؟
الگوریتم EEAT چیست؟

به عنوان مثال اگر سایت فروشگاهی دارید استفاده از گواهی  HTTPS ( پروتکل انتقال ابرمتن امن) یا نماد اعتماد سایت میتواند به افزایش اعتماد وبسایت کمک کند.

ده فاکتور موثر در الگوریتم EEAT

۱. از لینک دهی خارجی استفاده کنید

بک لینک از وبسایت های معتبر و بزرگ یکی از موارد بسیار قوی و ستون اصلی سئو در نشان دادن اعتبار وبسایت شما است . لذا برای گرفتن این اعتماد باید تمرکز اصلی خود را بر ایجاد محتواهای ارزشمند و منحصر به فرد بگذراید .

۲. به روز رسانی مرتب محتوا

در مورد محتوای خود به صورت کامل تحقیق کنید و محتواهای سایت خود را به صورت مرتب به روز رسانی کنید. به طور ویژه اگر وبسایت شما بخشی در ارتباط با اخبار دارد .

۳. با منابع قابل اعتماد همکاری کنید

هرچقدر نام تجاری شما در منابع معتبر بیشتر نمایش داده شود گوگل شما را به عنوان یک مرجع قابل اعتماد می بیند. تمامی لینک ها ی دریافتی شما از وبسایت های معتبر معیار کیفیت صفحات در نظر گرفته خواهد شد.

نواوری ایجاد کنید ، با اینفلوئنسر ها همکاری کنید ، منابع با ارزش ایجاد کنید ،رویدادهای متفاوت جهت معرفی خود ایجاد کنید

۴. نظرات بیشتری دریافت کنید و به نظرات کاربران پاسخ دهید.

گرفتن نظرات و پاسخدهی به آنها از چشم گوگل شمارا یک منبع با ارزش جلوه میکند. به خاطر داشته باشید حتی به نظرات منفی هم پاسخ دهید.

۵. مشورت با کارشناسان خبره

در هر حیطه ای مشاوره با افراد کاربلد شما را به شخص حرفه ای تبدیل خواهد کرد . این موضوع از چشم گوگل نیز پنهان نخواهد ماند.

۶. اعتبار خود را به نمایش بگذراید

مدارک تحصیلی ، گواهی های آموزشی ،جوایز ، کتابهای تالیف شده و غیره را درکنار محتوای تولید شده در وبسایت خود قرار دهید .همچنین جهت نشان دادن تخصص میتوانید از اسکیما مارک اپ ها نیز استفاده کنید.

۷. داشتن یک صفحه در ویکی پدیا

ویکی پدیا به عنوان مرجعی از اطلاعات گوناگون در جهان شناخته میشود . انجا میتوانید به معرفی کامل خود و کسب و کارتون بپردازید

۸. اطلاعات ارتباطی خود را بنویسید

شاید پیش چا افتاده به نظر برسد اما اطلاعتی مثل شماره تماس ، ادرس ایمیل ، آی دی نرم افزارهای اجتماعی مثل تلگرام ، اینستا و غیره میتواند به افزایش اعتماد کاربر به شما کمک کنید

۹. استراتژی بازاریابی داشته باشید

بر اساس استراتژی مربوط به کسب و کار خود، محتواهای وبسایت رو به صورت منظم تولید و به روزرسانی کنید . استراتژی خود را بر اساس تجربه کاربری بهینه کنید.

۱۰. تبلیغات کنید

پس از ساختار بندی وبسایت خود نیازمند تبلیغات به صورت مداوم هستید . تبلیغات مسیری طولانی و به مراتب دیربازده تر از سایر راه ها است . تبلیغات بد و زیاد ممکن است علاوه بر هزینه های زیاد، اثرات منفی بر کسب و کار شما بگذارد.

نتیجه گیری

الگوریتم EEAT برای گوگل و سئو مهم است. لذا محتواهایی به نظر گوگل دارای اهمیت هستند که چهار فاکتور اصلی این الگوریتم را در نظر گرفته باشند. در راستای رسیدن به این مهم انجام دو مرحله ی زیر حائر اهمیت می باشد.

  • قانونمند باشید. از کارشناسان خبره جهت طراحی استراتژی خود مشورت بگیرید.
  • تخصص و ارزش های خود را به گوگل نشان دهید. اینکار در ابتدا ساده به نظر می رسد ولی زمان و تلاش مستمر نیاز دارد.

 داشتن یک وب سایت لزوماً به این معنی نیست که شما شایسته نتایج بهتر در رتبه بندی هستید. اگر محتوای بهتر و معتبرتری وجود داشته باشد، یا رقبای با محصولات و خدمات بهتر وجود داشته باشد، گوگل به درستی سعی می کند محتوای بهتر را نمایش دهد.

همچنین مدنظر داشته باشید که گوگل دستورالعمل‌های رتبه‌بندی خود را مرتباً تغییر می‌دهد، بنابراین معیارهای الگوریتم EEAT احتمالاً در طول زمان تغییر کرده و تکامل می‌یابند. اگر شما به عنوان صاحب و تولیدکننده‌ی محتوا، از آنچه کاربران شما می‌خواهند آگاه باشید و بتوانید محتوای موردنظر آن‌ها را به تخصصی‌ترین، قابل اعتمادترین و معتبر‌ترین شکل ارائه دهید، قطعا سئوی موفقی خواهید‌ داشت.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top